Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Enega našli mrtvega, drugega še iščejo

Domneva, da najdeno truplo pripada pogrešanemu Slovencu, se je uresničila. Žurnal24 main
Identifikacija trupla, ki so ga našli v zalivu Valovina pri Pulju, je potrdila, da gre za 63-letnega Pirančana. Njegovega pogrešanega kolega še iščejo.

Hrvaški pristojni organi so na podlagi testov DNK potrdili, da je umrli moški eden izmed dveh Slovencev, ki sta pogrešana od prejšnje sobote, ko sta s petmetrskim čolnom izplula iz Pirana. Namenjena sta bila na hrvaški otok Olib v bližini Zadra, a se je za njima izgubila vsaka sled.

Slovenija je Hrvaško o izginotju obvestila v četrtek, poizvedovanja pri tamkajšnji policiji in luških oblasteh pa so bila zaman, saj se Slovenca nista oglasila v pristaniščih ali prečkala državne meje.

Hrvaške oblasti so danes nadaljevale iskanje drugega pogrešanega, pri čemer je pomagalo tudi letalo. Hrvaški nacionalni urad za iskanje in reševanje na morju je še sporočil, da je o pogrešanem čolnu obvestil vse ladje na območju svoje pristojnosti. Ladje hrvaške policije in luške kapitanije iščejo pogrešanega na območju Pulja in Brionov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.