Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Enkrat je odnesel le torto

Torta Profimedias
Policisti so izsledili vlomilca, ki je bos ponoči vlamljal v piranske gostinske lokale.

Piranski policisti so v mesecu oktobru na območju Pirana obravnavali več velikih tatvin, izvršenih z vlomi v gostinske obrate. "V preiskavi so bile ugotovljene nekatere skupne značilnosti štirih kaznivih dejanj," pojasnjuje Anita Leskovec s PU Koper. "Vsa kazniva dejanja so bila izvršena ponoči, s sobote na nedeljo, med 2.30 in 4.00 uri zjutraj, v gostinskih obratih v starem mestnem jedru, v vseh primerih se je storilec sezul in hodil bos po objektu, saj na kraju ni bilo odkritih sledi obuval," pojasnjuje Anita Leskovec s PU Koper. Storilca so v dveh primerih opazili občani, vendar je s kraja vloma pobegnil.

Vrnil se je iz komune

Policisti so vpostopku prepoznave oseb ugotovili, da je kaznivih dejanj osumljen 33-letni Pirančan, sicer že večkrat obravnavan, ki je z izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljeval takoj zatem, ko se je v Piran vrnil iz komune. Osumljenega so izsledili in pridržali ter po odredbi sodišča opravili še hišno preiskavo, med katero so mu med drugim odtegnili tudi vlomilsko orodje.

"Tako je bilo ugotovljeno, da je osumljeni 18. oktobra v nočnemčasu vlomil v dva gostinska obrata v Piranu, pri čemer je oba v notranjosti preiskal, ukradel pa je le eno torto," pojasnjuje Leskovčeva. "Nato je 25. oktobra izvršil še dve kaznivi dejanji, v enem primeru je od dejanja odstopil, saj mu ni uspelo vlomiti v notranjost gostinskega obrata, v drugem primeru pa si je protipravno prilastil tri natakarske denarnice s 770 evri gotovine." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.