Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Eno leto spala ob moževem razpadajočem truplu

truplo roka mrtev Shutterstock
Neka Belgijka je kar eno leto spala ob razpadajočem truplu svojega mrtvega moža, dokler njenega bizarnega početja niso odkrili policisti.

Kot kaže, je 79-letni Marcel H. iz belgijskega mesta Liege umrl novembra lani zaradi napada astme. Njegova žena je bila zaradi izgube tako iz sebe, da ni prijavila moževe smrti in je raje še naprej spala ob njem; vse do preteklega torka, ko so na obisk prišli policisti. Tja jih je pripeljala pritožba najemodajalca, ki je pojasnil, da par najemnine ni plačal že eno leto, sosedje pa so se začeli pritoževati zaradi hudega smradu. Ko so možje v modrem prispeli v stanovanje, so ugotovili, da je bilo truplo mumificirano, a ne pravilno.

"Truplo se mora mumificirati v suhem in toplem okolju. Potreben je vsaj en teden, da se doseže to stanje. V tem primeru je truplo zgnilo v postelji, njegovi notranji organi pa so se stopili in utekočinili," je ob tem pojasnil patolog Philippe Boxho ter dodal: "Čeprav je vonj gnitja človeškega mesa zelo specifičen, ga številni zamenjujejo s smradom smeti."

Čeprav se sliši neverjetno, pa to ni osamljen primer. Lani so v Michiganu našli žensko, ki je 14 mesecev živela z mumificiranim truplom svojega fanta. Povedala je, da je truplo obdržala, ker ni hotela biti sama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.