Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Erjavec vse bližje zunanjemu ministrstvu

Karl Erjavec Boštjan Tacol
DeSUS naj bi za zunanjega ministra predlagal predsednika stranke, za ministra za zdravje pa Tomaža Gantarja.

Dokončna odločitev o imenih, ki bodo v prihodnji vladi zasedla ministrske stolčke, bo predvidoma znana v petek. V stranki DeSUS pa naj bi bili vse bližje odločitvi, da za zunanjega ministra predlagajo predsednika stranke Karla Erjavca, za ministra za zdravje pa Tomaža Gantarja, je ob navajanju virov blizu stranke poročal Radio Slovenija. Da bi Erjavec in Gantar utegnila zasesti omenjeni ministrski mesti, se je v preteklih dneh sicer že ugibalo.

Doslej so sicer le v SLS evidentirali svoja kandidata za ministra: Radovana Žerjava bodo predlagali za gospodarskega ministra, Franca Bogoviča pa za vodenje ministrstva za kmetijstvo in kulturo.

Kaj pa ostali?

Skrajni rok za predlaganje ministrov ima mandatar Janez Janša do 15. februarja, vendar naj bi bil seznam usklajen v prihodnjih dveh dneh.

V NSi so sicer potrdili, da jim v okviru dogovora pripadata obrambno ministrstvo in položaj ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu. Prvega naj bi zasedel Aleš Hojs, drugega pa predsednica stranke Ljudmila Novak.

Za ministra za finance naj bi predlagali Janeza Šuštaršiča iz Liste Virant, ki bi morala predlagati tudi ministra za pravosodje in javno upravo. Po tem ko sta sodelovanje zavrnila Jani Soršak in Janez Čebulj, je včeraj zaokrožilo ime Senka Pličaniča, profesorja na ljubljanski pravni fakulteti.

SDS naj bi prevzela notranje ministrstvo (Zvonko Černač), ministrstvo za delo (Romana Tomc), ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (Mojca Škrinjar) in ministrstvo za infrastrukturo in prostor (Andrej Šircelj).

Komentarjev 6
  • privat 18:57 15.februar 2012.

    če prodaš ritko,moraš tudi kasirati...

  • tralala 07:50 02.februar 2012.

    Ozri se stran, dolina Šentflorjanska!!

  • maka 17:28 01.februar 2012.

    Ne more verjeti,da imamo v Sloveniji tako "USPEŠNE"politike!!!!!!Uspešno vodijo stranko,obrambo,okolje,zunanjo politiko...KAM PLUJE SLOVENIJA???