Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Fanta neuspešno bežala pred policisti

Po naših neuradnih informacijah je fantek utrpel poškodbe glave, ki so bile tako Žurnal24 main
Mladeniča iz Brežic in Krškega sta se odločila za "reli" s policisti, ki pa se za njiju ni iztekel najbolje. Grozi jima zaporna kazen do dveh let.

Okoli pol petih zjutraj v nedeljo so policisti odvzeli prostost 21-letniku iz okolice Brežic in 25-letniku iz okolice Krškega. Lovili so ju skoraj celo noč.

Nekaj po prvi uri zjutraj so namreč v Brežicah ustavljali osebno vozilo z ljubljansko registracijo. Voznik ni ustavil, temveč celo pospešil vožnjo, vozil po mestnih ulicah, po robnikih in zelenicah, nekaj časa tudi z ugasnjenimi lučmi. Modro luč in zvočne signale je ignoriral.  

Za kaznivo dejanje tako imenovane preprečitve uradnega dejanja maščevanja uradni osebi je zagrožena zaporna kazen od treh mesecev do dveh let.

Nazadnje je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste na travnik v Vitovcu in se ustavil v živi meji. Ko so policisti pristopili do vozila, je ponovno sunkovito speljal, trčil v dve patruljni vozili in ju poškodoval, nato pa še v policista (ta jo je odnesel z lažjimi poškodbami) ter pobegnil.

Nekaj ur kasneje pa so mladeniča, sicer že v drugem avtomobilu, ustavili v Krški vasi med kontrolo prometa. Voznik je imel v krvi 0,26 promila alkohola, poslali pa so ga tudi na strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.