Slovenija > Črna kronika
187 ogledov

Ferdinand Božičnik pogojno obsojen

Črna gradnja Ferdinanda Božičnika Nada Černič Cvetanovski
Kazen. Zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev šest mesecev pogojne zaporne kazni.

"Meni to nič ne pomaga, če je bil Nande pogojno obsojen, meni pa se ta leta ne bodo štela kot osnova za pokojnino, poleg tega mi ni plačal vseh plač in regresa," je sodbo razočaran komentiral eden od  36 nekdanjih delavcev Mizarstva Božičnik. Ferdinanda Božičnika so obsodili zaradi neplačevanja prispevkov delavcem zadnjih šest mesecev pred stečajem mizarstva, ki je bil uveden v začetku leta 2009. "Božičnik nam že od leta 2004 ni redno plačeval, a to se mu pa kar oprosti," so se jezili delavci.

Pogojna obsodba

Božičnik je bil obsojen na šestmesečno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let. Tožilstvo, ki se bo zoper sodbo pritožilo, je zanj predlagalo 14 mesecev zapora. Tožilka Andreja Haler je smatrala, da gre za več kaznivih dejanj, sodišče pa je kršitve upoštevalo kot eno kaznivo dejanje. Pritožbo je napovedal tudi Božičnikov zagovornik Dušan Medved. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.