Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Filmski lov 28-letnika na mariborskih ulicah

policija Anže Petkovšek
Mariborski policisti posebne enote so imeli včeraj popoldne precej dela z 28-letnim voznikom.

28-letnika so policisti najprej skušali ustaviti na Maistrovi ulici v Mariboru. Voznik znakov policistov ni upošteval, z avtom je pobegnil, za njim pa so krenili policisti.

Sledila je divja vožnja po mestu; voznik je na Razlagovi ulici zapeljal v nasprotno smer po površini, ki je namenjena vozilom iz nasprotne smeri, zaradi česar je trčil v avto, ki ga je vozil 23-letni voznik. Zaradi nesreče se je bil prisiljen ustaviti. V avtomobilu 23-letnika je bil poškodovan tako voznik, kot njegova 29-letna sopotnica in 2-letni otrok.

Med obravnavo nesreče je 28-letnik kršil javni red in mir, opozoril in ukazov policistov, naj s kršitvami preneha, ni upošteval. Svoje nedostojno vedenje je uperil tudi proti policistom, zaradi česar jim ni preostalo drugega, kot, da so ga pridržali do streznitve. Policisti so uporabili tudi prisilna sredstva.

Star znanec

Bežeči voznik je star znanec policistov; tokrat je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,51
mg/l alkohola. Zaradi ponavljajočih se hudih kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti zasegli avtomobil, zagovarjal se bo pri sodniku za prekrške.

Sledi tudi ovadba zaradi nevarne vožnje in kršenja javnega reda in miru.

Komentarjev 2
  • zdrej 17:30 11.december 2014.

    Ni vidim povezave. Prej bi rekel, da je to samo izgovor. Če nima denarja, potem naj ne pije, ker je to samo strošek. In ne samo enkraten ampak na dolgo obdobje večkraten. Ni lahko, vendar je tako težje. Poglej ...prikaži več ga zdaj reveža. Samo bi mu pa vsako malenkost v kazni zaračunal, potem pa mu dal "popust". Namreč bolj se mi smilijo tisti, ki so nastradali zaradi njegovega egocentričnega ravnanja. Tem bi pa moral precej stroškov povrniti.

  • Avatar čavez
    čavez 15:32 11.december 2014.

    Kdo dela prestopnike, gnila oblast.