Slovenija > Črna kronika
15778 ogledov

Kranjski policisti objavili video filmskega lova

Lov na divjega voznika PU Kranj
Nevarnega voznika je ustavilo šele več policijskih patrulj.

Gorenjski prometni policisti so v petek zvečer na avtocesti na Barju z ljubljanskimi kolegi obravnavali voznika, ki se je prometni kontroli z različnimi manevri in nezanesljivo vožnjo izogibal vse od Torovega. Na Barju ga je več policijskih patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste.

Prisilno ustavljanje

Voznik brez izpita, na 💊drogah & 🍻alkoholu ter uspešna 🚔🚗🚔prisilna situacija ustavljanja skupaj 🤜🤛s Policijska uprava Ljubljana / Police Directorate Ljubljana.

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Nedelja, 29. september 2019

Voznik je na daljši razdalji mnogokrat nezanesljivo menjal prometne pasove ter zaviral, spreminjal hitrost vožnje od minimalne pa tudi do 200 kilometrov na uro, izvajal nenadne premike, se na avtocesti ustavil in potem speljal ter se z različnimi manevri zelo očitno izogibal ustavitvi, so danes sporočili iz kranjske policijske uprave.

Na Barju je moškega več policijskih patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste. Vdal se je šele, ko so ga policisti v to prisilili.

Droge in alkohol

Kot so zapisali, voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitivna pa sta bila preizkusa na alkohol in prepovedane droge. Elektronski alkotest je pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test na prepovedane droge pa na prisotnost kokaina in amfetaminov. Voznik je v vozilu prevažal tri potnike. Enemu od njih so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge.

Do ogrožanja ostalih udeležencev v prometu zaradi dela policistov pri ustavljanju ni prišlo. Prav tako ni nastala materialna škoda na vozilih. Proti vozniku postopek še poteka, osebni avtomobil pa so mu zasegli.

Komentarjev 5
  • Božidar Dinič 17:42 29.september 2019.

    ZREŽIRANO

  • Janez_53 09:46 29.september 2019.

    Ta prifuknjenec bi moral najprej dobiti krepko dozo s pendrekom, nato krepko denarno kazen in trajni odvzem vozniškega dovoljenja!