Slovenija > Črna kronika
8813 ogledov

Filmsko: Gorenjec več kot 80-krat kradel gorivo na bencinskih servisih

Bencinska črpalka
1/5
Saša Despot
Osumljen je, da je na bencinskih servisih kar 82-krat ukradel gorivo.

Radovljiški kriminalisti so preiskali večje število tatvin goriva na bencinskih servisih in več nezakonitih prilastitev registrskih tablic, ki so bile uporabljene v teh tatvinah.

82-tih tatvin je utemeljeno osumljen Gorenjec, ki je kradel dlje časa in si je tako pridobil več kot 4.500 evrov protipravne premoženjske koristi.

Radovljiški policisti so konec maja letos prejeli prijavo o tatvini goriva na bencinskem servisu na območju Radovljice, ki jo je takrat izvršil še neznani storilec z osebnim avtomobilom z nameščenimi različnimi
registrskimi tablicami.

Storilec se je pripeljal na bencinski servis, na točilnem mestu natočil poln tank goriva, po točenju pa se je usedel nazaj v svoj osebni avtomobil in brez plačila odpeljal.

Policisti so avtomobil, ki je ustrezal znamki in tipu uporabljenega vozila v tatvini, tisti dan ustavili v Tržiču. Na avtomobilu so bile že nameščene prave registrske tablice, tiste, ki jih je osumljenec uporabil pri kaznivem dejanju, pa je skrival v avtomobilu in jih je med potjo zato, da bi prikril dejanske okoliščine tatvine, zamenjal.

Obe registrski tablici so osumljencu zasegli radovljiški kriminalisti, ki so v nadaljnjem zelo intenzivnem zbiranju obvestil ugotovili tudi utemeljen sum, da je isti osumljenec izvršil še več kot 70 drugih tatvin goriva in 10 kaznivih dejanj v povezavi z registrskimi tablicami, ki so bile bodisi odtujene, bodisi jih je osumljenec našel in kot najdene uporabljal v tatvinah goriva.

Pri izvrševanju kaznivih dejanj je storilec uporabljal tri različna osebna vozila, najmanj deset različnih registrskih tablic, prilastil si je okoli 3.500 litrov goriva in pridobil več kot 4.500 evrov protipravne premoženjske koristi. Tatvine goriva je večinoma izvrševal na območju Gorenjske in Ljubljane, dejanja pa je z enakim pristopom kontinuirano izvrševal dlje časa, zelo intenzivno pa predvsem v letih 2015 in 2016.

V preiskavi kaznivih dejanj so kriminalisti zbrali dokaze, ki potrjujejo utemeljen sum in bodo Gorenjca za dejanja tudi kazensko ovadili na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prilagamo še statistične podatke za območje Slovenije (preiskana kazniva dejanja, ki so predmet sporočila v statistiki niso upoštevana).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:11 29.september 2017.

    To je uspešnost naše policije ! Izklopit internet na PP in pobrat pametne telefone ,naj malo mislijo !

  • Lavdan 11:31 29.september 2017.

    Da ni Gorenjec z mehkim ć.