Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Filmsko zasledovanje na štajerski avtocesti

Policija in nova vozila provida Andrej Leban
Voznik brez izpita, z ukradenimi tablicami in pod vplivom alkohola ogrožal voznike na Štajerskem. Lovile so ga tri patrulje.

Malo pred drugo zjutraj je 20-letni Mariborčan vozil osebni avtomobil po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Ker je med vožnjo po avtocesti storil prekršek, so ga na avtocesti izven naselja Ljubečna pričeli ustavljati policisti Postaje prometne policije Celje.

Voznik kljub temu ni ustavil, temveč s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Tepanja. Ker kljub večkratnemu ustavljanju ni ustavil, se je poskusu ustavljanja na avtocesti pridružila še patrulja policistov iz Policijske postaje Šentjur pri Celju, kasneje pa še patrulja policistov Policijske postaje Slovenske Konjice. Voznik je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora in pri tem storil več prekrškov. Policisti so v tem času prek evidenc Policije ugotovili, da sta na vozilu, s katerim je 20-letnik vozil, nameščeni registrski tablici, ki sta bili ukradeni v Slovenski Bistrici.

Bežeči voznik vozila ni ustavil vse do avtocestnega izvoza Rogoza. Za tem izvozom je z vozilom zapeljal iz prehitevalnega prometnega pasu na desno, na vozni prometni pas, kjer je z zadnjim desnim delom vozila trčil v sprednji levi bočni del službenega vozila policije, ki ga je po desnem, voznem prometnem  pasu, v isti smeri vožnje, pravilno vozil policist PP Šentjur pri Celju. Po trčenju je bežeči voznik sunkovito zavil v levo, zaradi česar je njegovo vozilo pričelo bočno drseti v levo, nato pa je s prednjim desnim delom vozila trčil v kovinsko odbojno varovalno ograjo, ki fizično ločuje smerni vozišči avtoceste. Po trčenju je vozilo obrnilo okrog osi v levo, kjer je z zadnjim levim delom ponovno trčilo v kovinsko varovalno ograjo, po tem trčenju pa je vozilo ponovno obrnilo okoli svoje osi, nakar je vozilo obstalo v položaju prečno glede na potek smernega vozišča. Policist PP Šentjur pri Celju je z umikanjem v desno poskušal preprečiti novo trčenje med voziloma, vendar je tik pred tem, ko se je bežeče vozilo po drsenju ustavilo, s prednjim delom vozila policije trčil v prednji desni vogal bežečega vozila.

V prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda na obeh vozilih ter kovinski odbojni ograji.

Policisti so ugotovili, da bežeči voznik nima veljavnega vozniškega izpita, saj ga še ni opravil. Vozilo ni bilo registrirano, na njem pa je imel nameščeni ukradeni registrstki tablici. Vozilo ni imelo ne vinjete ne predpisane zimske opreme. Izkazalo se je, da je imel voznik v organizmu 0,26 mg/l alkohola. 

Policisto so vozilo zasegli in vozniku prepovedali nadajnjo vožnjo. Poleg sankcij za vse navedene prekrške, so sodišču predlagali, da izreče še stransko sankcijo odvzema začasno zaseženega motornega vozila. Ukradeni registrski tablici bodo vrnili lastniku. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:35 21.november 2016.

    ja pa še doma si bil tepen ,če si povedal ali pa če so izvedeli

  • miro 18:23 20.november 2016.

    Pozdravljeni če smem dodat moj skromen komentar k temu. Ta naša Slo vlada oz njena ministrstva bojo privedla do čedalje večjega kriminala vse več takih in drugačnih dogodkov v smislu kriminala. Če smem dodat tole VČASIH SO IMELI POLICISTI VELIKO ...prikaži večICISTI VELIKO VEČ UČINKA ko so po domače nažgal z pendreki mularijo če delal pizdarije ( sory da malo vulgaren) ampak to je blo še najbolj učinkovito, saj je potem vsak presneto premislil a bo še počel kaj takega. Dan današnje dni pa še grdo nesmeš pogledat froca že ti je lahko socialna pa nevem kdo še vse za vratom. POTEM PA SE ČUDITE ZAKAJ JE ČEDALJE VEČ KRIMINALA že v šolah, kaj šele potem da ne naštevam kje vse ga je čedalje več. MISLIM DA BI SE MORALI ZELO ZELO ZAMISLIT VSI TISTI KATERI PIŠEJO ZAKONE USTAVE REPUBLIKE SLOVENIJE TER VSE OSTALE ZAKONE TAKO ALI DRUGAČE. Hvala da prebrali ta moj skromen komentar

  • an.star 16:00 20.november 2016.

    Ma, Jok, JanezuMulce se ne sme več fizično kaznovati...