Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Fritzl gre marca pred sodnika

Obtožnica proti Fritzlu je precej majava. Žurnal24 main
V avstrijskem mestu St. Pölten se bo 16. marca začel sodni proces stoletja.

Pred sodnike bo stopil Josef Fritzl, ki je svojo hčer Elisabeth 24 let zadrževal v kleti in imel z njo več otrok. Sojenje naj bi trajalo le sedem dni, uvodni del bo odprt tudi za javnost, datum izreka sodbe pa še ni znan.

Šest kaznivih dejanj
Obtožnica je sicer dolga 27 strani in Fritzla bremeni šestih kaznivih dejanj. Leta 1996 naj bi umoril svojega novorojenega otroka, saj mu je odrekel nujno zdravniško pomoč. Poleg tega naj bi svojo hčer od leta 1984 do leta 2008 zadrževal v ujetništvu v suženjstvu podobnem razmerju. Skupaj s tremi otroki naj bi jo zadrževal v prostoru brez dnevne svetlobe in dotoka svežega zraka ter jim grozil, da jih bo, če bodo poskušali pobegniti, zastrupil s plinom ali razstrelil.

V ječo za celo življenje
Fritzl je novembra lani priznal krivdo, a ne za suženjstvo in umor. Zanikal je tudi krivdo za smrt enega od otrok, ki je umrl po porodu. Če bo avstrijski monstrum spoznan za krivega, mu grozi dosmrtni zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.