Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Ga bodo danes našli?

resevanje soca
1/8
Žurnal24 main
Nadaljevanje obsežne iskalne akcije 23-letnika, ki je zapeljal v Sočo.

Danes se nadaljuje iskalna akcija 23-letnika, ki ga pogrešajo od preteklega ponedeljka. Tistega dne je v bližini naselja Doblar v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je večkrat oplazil podporni zid na levi strani. Osebni avtomobil je nato odbilo na desno stran ceste, kjer je zapeljal v strugo reke Soče.

Fotografije sobotne iskalne akcije si oglejte v zavihku Galerija.

Vojaki, potapljači, policisti, gasilci, gorski reševalci …
Sestanek pred iskalno akcijo je bil končan že pred 8. uro zjutraj. "Vse smo se dogovorili, fantje zdaj odhajajo na teren," nam je po jutranjem sestanku povedal vodja iskalne akcije in komandir Policijske postaje Nova Gorica Vilijan Leban.

Akcija bo znova zelo obsežna, sodeloval je helikopter policije, okoli 25 potapljačev slovenske vojske, regijskega centra Tolmin in iz Nove Gorice. 23-letnika bodo iskali vojaki, policisti, gasilci, pripadniki gorske reševalne službe in čoln. Akcija bo trajala najmanj do 13. ure, Leban predvideva da še dalj.

 

 V soboto našli oblačila
Zelo obsežna iskalna akcija je stekla že v soboto, vendar jo je, kot tudi že prejšnji dve, nekoliko oviralo neugodno vreme in visok vodostaj. V soboto so našli nekaj oblačil in nahrbtnik pogrešanega, njega pa ne.

Ker je danes gladina reke nižja in izboljšana njena bistrost, bo možno tudi tehnično bolj okrepljeno iskanje s potapljači in sondiranjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.