Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

GALERIJA: Ognjeni zublji v Hollywoodu

Ogenj je zajel enega od najbolj znanih hollywoodskih studiev.
1/10
Žurnal24 main
V Los Angelesu je ogenj zajel enega od najbolj znanih hollywoodskih studiev Universal Studios. Po prvih podatkih požar ni zahteval smrtnih žrtev.

Po podatkih losangeleških gasilcev je do požara prišlo v enem od tamkajšnjih skladišč. Na pomoč pri gašenju požara, ki je zajel del studiev, pa je prišlo več kot sto gasilcev iz okoliških krajev.
Los angeleški gasilski poveljnik Frank Reynoso je dejal, da naj bi se požar začel med snemanjem filma, ko je prišlo do eksplozije. Požar je nato zajel skladišče, kjer so shranjene različne filmske kulise, gasilci pa se borijo, da se ogenj ne bi razširil na bližnja drevesa. Po besedah požarnega inšpektorja Darylja Jacobsa pa je bila v požaru do tal požgana najmanj ena stavba in najmanj tri velike filmske kulise.



Universal City je od središča Los Angelesa oddaljen približno 17 kilometrov, zemljišče, na katerem so omenjeni studii in zabavišče, pa je veliko približno 16 kvadratnih kilometrov. Celoten kompleks je velik zabaviščni park, kjer lahko obiskovalci podoživljajo znane filmske scene iz filmov, kot je npr. "Žrelo".

Ena od takšnih atrakcij je tudi King Kong, kjer udeležence vožnje po studiih "preseneti" velika gorila, zdaj pa ga je požar uničil. Poleg King Konga je pogorelo tudi prizorišče snemanja filmov iz trilogije "Nazaj v prihodnost" ter tri ulice kulisnega mesta New York in London, kjer ne bo več mogoče snemati filmov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.