Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Gašenje oteževale nizke temperature

Požar Domžale domazalec.si
Zagorelo je v poslovnih prostorih objekta na Hrastovi ulici v Domžalah.

Ponoči 23 minut čez polnoč je zagorelo v proizvodnih prostorih kartonažnega podjetja Omicron v Domžalah. Zagorelo je v skladiščnem prostoru, požar pa se je razplamtel v velikosti 50 x 30 metrov.

S hitro intervencijo so gasilci preprečili, da bi se požar razširil na stanovanjske objekte v neposredni bližini podjetja. Prav tako so rešili spodnjo etažo podjetja, v kateri je bila večina strojev.

Zgorela sta ostrešje in podstrešje, kjer je bilo skladišče kartonov, lesenih šablon, težkih barv in
drugih vnetljivih tekočin. Pri gašenju požara je sodelovalo 15 gasilskih društev s 141 gasilci in
30 vozili. Požar je bil pogašen ob 5.30.

V požaru je nastala večja gmotna škoda, na srečo pa ni bil nihče poškodovan. So pa imeli gasilci težave zaradi nizkih temperatur, saj je voda zmrzovala. Kljub temu so uspešno preprečili, da bi se požar razširil na sosednje stanovanjske hiše.

Na požarišču so ostala društva sektorja Domžale, ki vršijo požarno stražo in pomagajo pri sanaciji. O dogodku so bili obveščeni tudi policija, pristojni delavci na občini in podjetje Elektro. Vzrok požara še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.