Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Gasilci gasijo, granate pokajo

Gasilec Žurnal24 main
Požar, s katerim se gasilci na goriškem Krasu borijo že od včerajšnjega popoldneva, je končno pod nadzorom. Med gorenjem je štirikrat pošteno usekalo. Domnevajo, da je bil požar podtaknjen.

Včeraj popoldan je namreč zagorelo na težko dostopnem terenu pri vasi Novelo v občini Miren-Kostanjevica. Po besedah poveljnika novogoriških poklicnih gasilcev Simona Vendramina je pogorelo okoli 30 hektarjev zemljišč.

Potem ko so sinoči zaradi noči z gašenjem prekinili, se je 56 gasilcev s 13 vozili danes znova vrglo v boj z rdečim petelinom in ga po zadnjih vesteh uspelo obkoliti. Računajo, da ga bodo popolnoma pogasili do zgodnjih popoldanskih ur, upajo tudi na kakšno ploho, ki bi dodatno pogasila tlečo zemljo.

Z gasilci na terenu so tudi pirotehniki, saj je območje kot eno glavnih bojišč Soške fronte polno neeksplodiranih granat in drugega streliva. Doslej je močno počilo že štirikrat, je povedal Vendramin.

Po mnenju gasilcev je bil požar podtaknjen, saj v minulih dneh ni bilo strel, območje pa se nahaja precej stran od naselij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.