Slovenija > Črna kronika
2270 ogledov

Tako je bilo pri nas, v Avstriji pa še huje

Poplavljen podvoz v Murski Soboti
1/7
Sobotainfo.com
Pri nas iz podvoza reševali avto in rešilec, v Avstriji pustošil pravi tornado.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj zvečer zalilo podvoz. "Ob 19.46 je v Murski Soboti, zaradi velikega naliva, zalilo podvoz na Cankarjevi ulici," navajajo pri URSZR. "V naraslo vodo se je zapeljal voznik osebnega vozila in obstal v vodi."

Gasilci PGD Murska Sobota so iz poplavljenega podvoza izvlekli eno osebno in eno reševalno vozilo.

Po podatkih lokalnega spletnega portala Sobotainfo.com je do zastajanja vode prišlo zaradi okvare črpalke, zaradi česar je policija podvoz za nekaj časa zaprla za promet. 

Meteorna voda je zalila tudi prostore pred telovadnico OŠ Puconci in kletne prostore stanovanjske hiše v Puconcih. 

Zalit podvoz v Murski Soboti | Avtor: Sobotainfo.com Sobotainfo.com

"Gasilci PGD Puconci, PGD Gorica in PGD Vaneča, so postavili zaščito pri vratih in črpali vodo izpred telovadnice," navajajo pri URSZR. "Po končani intervenciji pri OŠ so izčrpali še okrog 10.00 litrov vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše."

Naliv je zajel naselje Gorica pri Puconcih, voda je nanesla blato na dvorišče stanovanjske hiše in zalila klete prostore. Kletene prostore je meteorna voda zalila tudi v stanovanjski hiši v kraju Krog pri Murski Soboti. Poplavljenih je bilo tudi več kletnih prostorov in garaž na območju Beltincev, gasilci so z vrečami peska preprečili vdor meteorne vode v dve stanovanjski hiši.

Iz Avstrije poročajo o smrtni žrtvi

Z neurji se v zadnjih dneh soočajo tudi v sosednji Avstriji, od koder poročajo tudi o smrtni žrtvi. V Gradcu je moškega v parku pod seboj pokopalo drevo, ki ga je podrl veter. 

Iz kraja Salzkammergut prihaja spodnji videoposnetek manjšega tornada. Včeraj je neurje pustošilo v Gradcu, voda je poplavila ceste. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 11:08 14.junij 2018.

    Vedno se najde eden, k hoče probat veliko lužo in verjame v pravljice in ne fiziko.