Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Gasilci med vajo v Dravi našli moško truplo

Narasla Drava na Ptuju Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj
Mariborski gasilci so med vajo na reki Dravi našli truplo. Zaenkrat še ni znano, ali gre za 31-letnika, ki v torek izginil med kopanjem.

Ali so mariborski gasilci med današnjo vajo na Dravi našli 31-letnika, ki ga je v torek potegnilo pod gladino, bo pokazala šele DNK preiskava.

Enaintridesetletnika doslej kljub obsežnemu večdnevnemu iskanju policisti zaenkrat niso uspeli najti. Z iskalno akcijo so ob in v reki začeli v torek zvečer, kmalu po tem ko je 31-letnik okrog 18. ure na desnem nabrežju reke Drave slekel oblačila in zaplaval v reki.

"Približno na sredini struge je moški obrnil in plaval nazaj proti obrežju, pri čemer so mu okrog štiri metre pred nabrežjem pošle moči, na kar je tudi opozoril preostale tri," je pojasnil predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Plavalčev ravno tako 31-letni prijatelj je takoj skočil v vodo, da bi mu pomagal. Skupaj sta se nato potopila, čez čas pa oba splavala na površje. Kmalu zatem je prvega ponovno potegnilo pod gladino, njegov prijatelj, ki mu je skušal pomagati, pa se je rešil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.