Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

Gasilci posredovali v kliničnem centru

UKC Anže Petkovšek
Ponoči so morali gasilci v klinični center, reševali so deklico, ki se ji je roka zataknila v umivalniku.

"Ob 23.17 so na Zaloški cesti v Ljubljani gasilci Gasilske brigade Ljubljana posredovali v prostorih UKC Ljubljana," poroča portalu uprave za zaščito in reševanje. 

Poklicali so jih, ker se je deklici roka zataknila v umivalniku. Rešili so jo s tehničnim posegom, še poroča portal. 

"Otrok se je poškodoval doma. V UKC Ljubljana smo ga oskrbeli. Več informacij pa zaradi Zakona o pacientovih pravicah in Zakona o varovanju osebnih podatkov, še posebej, kar se tiče otrok, ne moremo posredovati," so nam odgovorili v ljubljanskem kliničnem centru. 

Ko smo jih prosili za odgovor, kako je prišlo do nesreče, kar ne more biti oseben podatek, pa so nam odgovorili, da se "otrok se ni poškodoval v UKC Ljubljana. Za vse informacije, o katerih sprašujete, UKC Ljubljana ni pravi naslov" ter nas po nadaljnjem poizvedovanju preusmerili na službo za odnose z javnostmi Zdravstvevega doma Ljubljana. Služba nujne medicinke pomoči (to je levi hodnik na urgenci) namreč spada pod ljubljanski zdravstveni dom, medtem ko je desni hodnik (internistnična prva pomoč) v pristojnosti UKC Ljubljana.

"V naši enoti Službe nujne medicinske pomoči (SNMP) smo preverili spodnje navedbe. Sporočamo vam, da primer, ki ga opisujete, ni bil obravnavan v enoti SNMP," so nam sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana. 

Zdravniki na pomoč poklicali gasilce

Odgovor, za kaj je šlo, smo tako dobili šele pri upravi za zaščito in reševanje. Deklica stara dobro leto dni je doma prste vtaknila v umivalnik in roka se ji je zataknila. Oče je očitno uspel odmontirati del umivalnika in odpravili so se na urgenco, kjer pa roke niso mogli osvoboditi, zato so na pomoč poklicali gasilce. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.