Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Gasilci s strehe reševali policiste in tatova

streha iStockphoto
Trije vlomilci so hoteli vdreti v trgovino. Na strehi so poskušali uničiti alarm, ko so dva ujeli policisti. Potem so poklicali gasilce, da so jih vse skupaj varno spravili s strehe.

Uro in pol je trajalo vlamljanje, ko so vlomilci najprej onemogočili alarm, potem pa obtičali na strehi, kjer so jih ujeli policisti. Skupaj so na strehi ostali ujeti, dokler niso situacije rešili zagrebški gasilci.

"Sedel sem za računalnikom in okrog 23. ure slišal, da je nekdo glasno tolkel," je povedal bralec hrvaškemu portalu 24sata.hr. "Dva sta bila pred trgovino, tretji pa je na strehi nad vhodom kamnom razbijal škatlo z alarmom. Ni nehal, dokler je ni razbil," je dejal. Potem je začel alarm glasno tuliti. "Zaradi hrupa je skočil s strehe in vsi so pobegnili," je še opisal bralec.

Po nekaj minutah so se vlomilci vrnili. Pol ure po polnoči je prišla tudi policija, parkirala in se odločila počakati. Vlomilci so se trikrat vrnili, da bi videli, če je alarm pritegnil policijo ali lahko nadaljujejo vlom. Ko so mislili, da ni nikogar, sta dva na strehi začela razbijati kupole iz pleksi stekla. "Policisti so takoj pritekli, vendar jih niso mogli najti. Eden od stanovalcev je takrat zavpil, da so na strehi," je še opisal bralec.

Policisti so se povzpeli in dva nepriprava vklenili, o tretjem pa se za zdaj ne ve nič.  Da bi varno prišli s strehe, so poklicali gasilce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.