Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Ginekolog snemal spolovila pacientk

zdravnik iStockphoto
Zdravnik na zahodu Nemčije naj bi med ginekološkimi pregledi na skrivaj posnel kar 3000 pacientk oziroma njihovih intimnih delov. Pritožilo naj bi se že sedemsto pacientk.

Tožilstvo je do podatkov o pohotnem 58-letnem ginekologu iz mesta Schifferstadt na zahodu Nemčije prišlo septembra, ko so ga policiji prijavile medicinske sestre, ki so delale zanj.

Po dosedanjih ugotovitvah je ginekolog pacientke na skrivaj snemal najmanj od leta 2008. Med preiskavo so mu zaplenili okoli 35 tisoč zelo nazornih posnetkov spolovil njegovih pacientk.

Govorili so že s 700 pacientkami

Tožilstvo se je doslej pogovorilo z okoli 800 ženskami, ki so bile žrtve njegove skrite kamere. Sedemsto se jih je že odločilo za vložitev kazenske ovadbe, le sto pa jih je to odklonilo, je povedal javni tožilec Lothar Liebig iz Frankenthala.

Zdravnik se bo zdaj moral soočiti s sodnikom. Če ga bodo spoznali za krivega, ga ob denarni kazni lahko doleti tudi zaporna kazen do enega leta zaradi posega v pravice pacientov do zasebnosti. Za zdaj sodeluje s policijo pri odkrivanju žrtev zlorabe, vseeno pa še ni želel pojasniti, zakaj se je odločil za tovrstno zlorabo zaupanja pacientk.

Komentarjev 1