Slovenija > Črna kronika
133 ogledov

Glasbenik ni umrl nasilne smrti

magnifico_d_mijo_0112_02 Žurnal24 main
Slovenska glasbena scena je še vedno pretresena nad smrtjo Magnificovega baskitarista Emanuela Toskiča, ki so ga v soboto našli mrtvega v enem izmed ljubljanskih hostlov.

V soboto, 12. januarja, okoli osme ure zjutraj so ljubljanske policiste obvestili, da so v hostlu Vila Veselova na Veselovi 14 našli mrtvega moškega. Z ogledom kraja dogodka in po do zdaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je pokojni 28-letni moški s koprskega območja. Kot so sporočili iz ljubljanske policijske uprave, pa naj ne bi šlo za nasilno smrt, saj zdravnik Inštituta za sodno medicino pri pregledu ni našel znakov tujega nasilja. Zato je ta odredil obdukcijo pokojnega. Sicer pa smo neuradno izvedeli, da gre za 28-letnega baskitarista Emanuela Toskiča, ki je igral tudi v bendu trenutno izjemno priljubljenega pevca Magnifica. Novico so potrdili tudi v omenjenem hostlu. 

Zadnje minute na kameri
V hostlu, kjer imajo tudi videonadzor, so nam povedali, da po ogledu posnetkov preminuli ni kazal znakov alkoholiziranosti in da je bil videti trezen. Toskič naj bi se v petek zvečer okoli 23.30 vrnil z zabave nazaj v hostel, kjer je bil nastanjen. Po posnetkih sodeč je nato zavil v skupno kopalnico, da bi se pred spanjem osvežil, iz katere se nato ni vrnil. Zjutraj so ga v kopalnici našli mrtvega. "Emanuel in Kiki (Magnificov kitarist) sta bila pri nas redna in zelo prijetna gosta, saj jih je naše osebje vedno pohvalilo," je dejal Borut Potočnik, eden od vodilnih omenjenega hostla.

"Škoda je takšnih mladih ljudi"
Toskič, ki je svoj zadnji večji koncert z Magnificom odigral v razprodani Hali Tivoli, je bil še posebno priljubljen med svojimi glasbenimi kolegi. Anže Langus (Da Phenomena), tudi bivši Magnificov basist in Emanuelov dober prijatelj tudi v zasebnem življenju, nam je povedal: "Ni besed, ki bi lahko opisale mojo žalost. Kaj pa vem, težko je govoriti o tem. Spominjal se ga bom kot dobrega glasbenika, dobrega prijatelja in ne nazadnje inspiracijo. Škoda je takšnih mladih ljudi." Emanuel Toskič je bil sicer odličen jazzkitarist, poleg Magnificovega benda pa je igral tudi pri Janu Plestenjaku in v bendu TV oddaje Hri-Bar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.