Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Gojil 237 sadik konoplje

hidroponična proizvodnja, konoplja, trava
1/4
PU Murska Sobota
Policisti so 43-letniku zasegli sadike konoplje, s katerimi bi zaslužil okrog 50 tisoč evrov.

Pri hišni preiskavi na podlagi odredbe sodišča so ljutomerski policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Murska Sobota odkrili tri posebej prirejene prostore za hidroponično proizvodnjo prepovedane konoplje. Osumljenec, ki je imel stanovanjsko-gospodarski objekt v najemu, je gojil 237 sadik konoplje.

Triinštiridesetletnemu osumljencu so prav tako zasegli 300 gramov marihuane, pakirane v plastičnih vrečkah, in večje število pripomočkov za gojenje konoplje (ventilatorji, transformatorji, luči, grelci …). S prodajo zasežene droge bi lahko zaslužil od 40 tisoč do 50 tisoč evrov, medtem ko je vrednost zaseženih pripomočkov ocenjena na 15 tisoč evrov.

Moški do zdaj ni bil obravnavan za podobna kazniva dejanja, policisti pa so ga zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.