Slovenija > Črna kronika
1629 ogledov

Goljufa od trgovke zahtevala dodatnega stotaka

Denar, štetje denarja
Moški in ženska srednjih let sta 15 evrov vreden izdelek plačala z 200 evrskim bankovcem. Nato se je zapletlo.

Moški in ženska srednjih leta sta prišla v trgovino in kupila izdelek, vreden 15 evrov. Plačala sta ga z bankovcem za 200 evrov. Takoj po nakupu sta artikel vrnila, ker naj bi bila njegova cena previsoka. Trgovka jim je ustregla, pri tem pa sta jo poskušala zmesti. Ženska je namreč pri vračilu bankovca za 100 evrov denar skrila, od trgovke pa potem zahtevala še dodatnih 100 evrov. Prodajalka je namero goljufov opazila in denarja ni vrnila. Par je trgovino nato hitro zapustil, so sporočili s PU Kranj. 

Policisti opozarjajo, naj bodo posamezniki, ki sprejemajo, ali vračajo denar, pri tem zelo pozorni. Denar naj imajo ves čas pod nadzorom in pri sebi. "Pri izvršitvi takih goljufij storilci običajno preusmerjajo pozornost prodajalcev. Pri kupovanju stvari ali v menjavah si tudi po večkrat premislijo. Kupijo stvar in jo takoj potem vrnejo z izgovorom, da je predraga, ali pa goljufajo z rokohitrstvom pri menjavi bankovcev večjih vrednosti za manjše," opozarjajo policisti.

Podobno situacijo so obravnavali tudi ljubljanski policisti. Včeraj okoli 15. ure so bili obveščeni o drzni tatvini v trgovini v Medvodah, ki sta jo izvršila za zdaj neznana moški in ženska. Policisti so ugotovili, da sta neznanca pri nakupu artikla zavedla prodajalko tako, da sta po plačilu z bankovcem za 200 evrov, kupljene artikle vrnila in zahtevala denar nazaj, pri tem pa prodajalko okradla za 100 evrov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • ode 07:56 11.oktober 2018.

    Očitno ta trgovina ne premore video nadzora. Lopovi vseh vrst izbirajo ravno take trgovine. Lastniki varčujejo na napačnem koncu. Mogoče se bo sedaj našlo teh nekaj sto evrov.