Slovenija > Črna kronika
94 ogledov

Goljufali s kurilnim oljem

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Mariborski kriminalisti so zaradi utemeljenega suma utaje davkov in pranja denarja kazensko ovadili tri fizične in eno pravno osebo.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je samostojni podjetnik (kasneje je dejavnost prenesel na družbo z omejeno odgovornostjo) iz okolice Maribora, ob pomoči drugega samostojnega podjetnika in še ene fizične osebe iz okolice Maribora, da bi se izognil plačilu predpisane trošarine za prodajo dizelskega pogonskega goriva (D2), organiziral razbarvanje in odstranjevanje indikatorja iz kurilnega olja. Takšno kurilno olje je nato prodajal kot plinsko olje D-2. Takšno kurilno olje je prodajal na enem izmed bencinskih servisov v Mariboru.

S takšnim načinom poslovanja se je izognil plačilu trošarine v znesku več kot 236 tisoč evrov, kar predstavlja razliko med predpisano trošarino za kurilno olje in trošarino za plinsko olje D-2.

Policija je pri tem izvedla številne aktivnosti in med drugim s ciljem pridobitve dokazov na podlagi izdanih odredb pristojnih organov izvajala tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Okrožno državno tožilstvo v Mariboru je po podani kazenski ovadbi na Okrožno sodišče v Mariboru podalo zahtevo za preiskavo zaradi utemeljenega suma storitve opisanih kaznivih dejanj.

Osumljenim za kaznivo dejanje davčne zatajitve grozi zaporna kazen od enega do osem let, za kaznivo dejanje pranja denarja pa zaporna kazen do osem let in denarna kazen.

Kot smo že poročali prejšnji teden, naj bi šlo za poslovanje bencinskega servisa BB na Teznem v Mariboru, ki naj bi ga dosedanji lastnik Indeme v stečaju Borut Breznik dal v najem podjetju Platron v lasti Milana Frasa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.