Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Goljufali z ukradenim potnim listom

Pazite na svoje osebne dokumente. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Celjski policisti so prijeli moške, stare med 23 in 40 let, ki so si z ukradenim potnim listom izposodili avto, ga kasneje prodali in si razdelili denar.

23- in 40-letni osumljenec sta 10. junija prišla v poslovalnico, kjer se je 40-letnik identificiral s potnim listom druge osebe, ki je ta potni list izgubila.

Tamkajšnjega uslužbenca, ki mu je dal na izposojo kombinirano vozilo v vrednosti 17 tisoč evrov, je namreč zavedel s tem, da je bil delno podoben osebi na potnem listu.

Iznajdljiva goljufa sta avtomobil odpeljala na območje PU Ljubljana, nato pa najverjetneje na območje Bosne in Hercegovine, kjer sta kombinirano vozilo prodala neznanemu kupcu za neznano vsoto denarja. Denar od prodanega kombiniranega vozila pa so si pozneje osumljeni razdelili med seboj.

Celjski policisti ob tem vse občane še enkrat pozivajo, naj svoje dokumente hranijo na varnih mestih, če dokumente pogrešijo, pa naj o tem obvestijo pristojni organ in prekličejo njihovo veljavnost.

V zadnjem času namreč beležijo večje število kaznivih dejanj, izvršenih tako, da storilci uporabijo izgubljene ali ukradene dokumente, s čimer imajo oškodovanci nevšečnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.