Slovenija > Črna kronika
345 ogledov

Gorenjska heroinska naveza v zapor

Sedmerica med izrekom sodbe. (Foto: Andraž Sodja)
1/6
Žurnal24 main
Dva glavna člana gorenjske heroinske naveze bosta naslednjih nekaj let preživela za zapahi. Sodnica. "Šlo je za količine, ki presegajo osebne potrebe po drogi."

Člani sedemčlanske gorenjske heroinske naveze so bili spoznani za krive prekupčevanja z mamili, vendar nobeden ni dobil najvišje možne zaporne kazni, to je 15 let.

Goran Puzin bo v zaporu šest let in deset mesecev, ker je dobro leto vodil kriminalno združbo, ki je gorenjske odvisnike oskrbovala z drogo.

Marjanče Stojčev je kaznovan s šestimi leti zapora, ker je znotraj sedemčlanske naveze vzpostavil mrežo uličnih preprodajalcev.

Pet članov naveze pa je sodnica obsodila na polletne oziroma enoletne zaporne kazni.

Kriminalna združba je dobro leto s heroinom in metadonom oskrbovala tržiške, škofjeloške in kranjske zasvojence, česar pa nihče od obtoženih med sojenjem ni priznal.

''Če se zdravim od zasvojenosti s heroinom, še ne pomeni, da drogo preprodajam,'' je še po izreku kazni vztrajal Goran Puzin, vodja naveze, čeprav so ga policisti v polletnih telefonskih prisluhih ujeli med dogovarjanjem za trgovanje z drogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.