Slovenija > Črna kronika
1824 ogledov

Drevo se le izjemoma zaleti v avto ...

Policija Anže Petkovšek
Gorenjski policisti so za pomoč pri preganjanju pijanih voznikov uporabili Woodyja Allena.

Nesreči zaradi alkohola sta se namreč zgodili na gorenjski avtocesti, kjer je voznik v petek dopoldan zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,87 mg/l) trčil v tovorno vozilo, in danes ponoči, pa so policisti na območju Železnikov obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelja, ki je imel 0,78 mg/l alkohola, so pridržali, poleg povzročitve nesreče ga obravnavajo še zaradi kršitve javnega reda in miru, saj je razgrajal med obravnavo prometne nesreče.

"Vsaka vožnja pod vplivom alkohola vodi in povzroča nevarne situacije in je razlog za hude prometne nesreče, kjer velikokrat nastradajo predvsem povsem nedolžni udeleženci," opozarjajo policisti, ki so sporočilu priložili spodnjo fotografijo z mislijo Woodyja Allena. 

 | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Zgodilo pa se je tudi nekaj nesreč, pri katerih povzročitelji niso bili pod vplivom alkohola. V petek popoldan je voznik v Škofji Loki na prehodu za pešce trčil v pešca in ga telesno poškodoval, v Kranju pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil pred njim, ki se je ustavil pred prehodom za pešce. Lažje se je poškodoval voznik udeleženega avtomobila.

"Prehodom za pešce se približujte z zmanjšano hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji do vozil pred sabo in previdno. Pešcem odstopite prednost, omogočite jim varno prečkanje in upoštevajte, da pri praktično vsakem trčenju pri pešcih nastanejo telesne poškodbe, pri čemer stopnja poškodb narašča s hitrostjo. Po nekaterih podatkih trčenja pri 40 km/h ne bi več preživel 6-letni otrok, pri 50 km/h bi bilo trčenje usodno za 10-letnega otroka, pri 60 km/h pa za odraslo osebo," svetujejo policisti.

Padel med plezanjem na zaledenel slap

V minulih dveh dneh so policisti obravnavali dve nesreči na smučiščih in eno na težje dostopnem terenu. V enem primeru nesreče na smučišču je smučar padel zaradi zdrsa smučke, v drugi nesreči pa sta trčila dva smučarja. V Krnici pa je med plezanjem na slapu v navezi padel ledni plezalec in se poškodoval. S kraja ga je odpeljal vojaški helikopter.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.