Slovenija > Črna kronika
25377 ogledov

Goričko: Vzgojiteljica izkrvavela v shrambi

Nož Profimedia Fotografija je simbolna.
Sojenje Mitji Orešku, obtoženemu, da je 10. septembra lani umoril partnerko Štefanio Takač, mamo njunih dveh otrok, se približuje koncu.

Vzrok za krvavo dejanje v Peskovcih na Goričkem je bil po prepričanju tožilstva ljubosumje 47-letnega poklicnega voznika in zidarja Mitje Oreška. Prepričan je bil, da ga 35-letna vzgojiteljica Štefania Takač vara s sodelavcem iz vrtca na Hodošu. Kot je zapisal v svojem zagovoru - na sodišču je ves čas tiho - mu je tudi sama priznala, da si dopisuje z moškim.

Usoden je bil en vbod

Izmenjavo na desetin SMS-sporočil je med pričanjem prav tako potrdil Štefanijin sodelavec in dejal, da se je med njima približno maja lani "rodila ljubezen". Povedala mu je tudi, da je Orešek zelo ljubosumen in agresiven, čeprav ne fizično nasilen.

In tako je bilo očitno vse do usodne sobote, ko je v domači shrambi partnerko začel daviti z mehkim trakastim predmetom v obliki zadrge, ko je omedlela, pa jo še s kuhinjskim nožem zabodel v prsi, zaradi te rane je izkrvavela. Otroka dogajanja nista videla, sta ga pa menda poslušala.

Mitja Orešek | Avtor:
Včeraj je na okrožnem sodišču v Murski Soboti nevropsihiater Matej Kravos, dr. med., predstavil svoje izvedensko poročilo. Po njegovem mnenju je bil Orešek pred dejanjem v stiski zaradi ljubosumja, roko je nad partnerko dvignil iz jeze, bolečine in strahu, da jo bo izgubil. Pri tem je bil manj, vendar ne bistveno manj prišteven, ravnal je na mah.

Priljubljena in strokovna

Priča, Štefanijin sodelavec Bojan K., pa je povedal, da je bila v vrtcu zelo priljubljena, izkazovala se je s svojo strokovnostjo. Včasih je potožila, da je kaj narobe, a nič bolj, kot sodelavci to kdaj storijo. Je pa kasneje opazil, da je nekaj vendarle narobe, lansko pomlad je tudi shujšala. V vrtcu so ji hoteli pomagati, a jih je zavrnila, češ da gre za družinske zadeve.

Bojan K. je avgusta izvedel za njeno dopisovanje z drugim sodelavcem, ni pa mu znano, ali je imela z njim razmerje. Če kaj ve o tem, ga je enkrat klical tudi Orešek, in ga prosil za pomoč.

Zagovornik obtoženega, odvetnik Mojmir Šafarič, skuša doseči prekvalifikacijo dejanja iz umora v uboj, za katerega je zagrožena bistveno nižja kazen, od pet do 15 let zapora. Tega bi prejkone priznal tudi Orešek, saj v pisnem zagovoru ni zanikal svojega dejanja.

Sodnik Milan Regvat bo 18. maja skušal sojenje zaključiti.

Komentarjev 3
  • Interceptor 21:32 21.april 2023.

    Moškim je v današnji družbi že jasno, da si je bolje poiskati drugo, če si trenutna ne želi biti z njim. In obratno. Vse drugo je posesivnost, Želja po nadvladi. Ni opravičila. Pojdi v zapor. Naj te kazen izuči.

  • Majazmaja 12:02 21.april 2023.

    Umor. In popolnoma nič drugega. V arest za 40 let!

  • kapibara 08:13 21.april 2023.

    Če so nečaku sodnice in sinu uglednega zdravnika spremenili uboj v umor ( le kako mogoče) , roka v gipsu, najeta garaža, roka v gipsu, kartonska škatla v prtljažniku.. - Temu MORAJO pod OBVEZNO !! In po tem je še ...prikaži več poskusil zastrupiti s krofi partnerico in otroka v Celju.