Slovenija > Črna kronika
117 ogledov

Gorski kozel ubil pohodnika

Čuvaji parka so po napadu žival ubili. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nenavadna nesreča: v državi Washington je gorski kozel napadel pohodnika in ga ubil.

63-letni Robert Boardman se je s soprogo in prijateljem odpravil na pohod v gorovje Klahhane Ridge. Med postankom na kosilu se jim je približal gorski kozel, ki ga je Boardman poskušal odgnati, toda to je žival še bolj razjezilo in zagnala se je v 63-letnika ter ga napadla. Med napadom je kozel Boardmanu prebodel nogo, moški pa je zaradi hudih poškodb izkrvavel. Kljub hitremu prihodu gorskih reševalcev so lahko v bolnišnici Port Angeles lahko le potrdili njegovo smrt.

Čuvaji parka so pozneje žival ubili in povedali, da je bil kozel že prej napadalen do pohodnikov in mimoidočih. Predstavnica parka Barb Maynes je dejala, da se je kozel že nekaj časa sam potepal po parku. "Ljudje so ga večkrat prestrašili in v njega metali različne reči, med drugim tudi kamne, zato sklepam, da se je le branil," je povedala Maynesova, ki je dodala, da žival kljub svojemu agresivnemu vedenju do nesrečnega dogodka ni napadla nikogar.

V parku Olympic National Park v državi Washington živi okoli 300 divjih koz, ki živijo le na območju Severne Amerike. Njihova teža lahko doseže do 136 kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.