Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Gorski reševalci reševali nesrečne planince

Gore so območja, ki so izrednega pomena za ohranjanje biotske raznolikosti. Žurnal24 main
Lepo vreme na plan privabi tudi številne planince, ki pa poskrbijo, da gorskim reševalcem ni dolgčas. Reševali so žensko, ki si je zlomila nogo, pa planica, ...

Po poročanju Uprave RS za zasčito in reševanje so se danes prvi na pomoč odpravili kamniški gorski reševalci. Nekaj pred osmo uro so namreč dobili kli, da je na melišču od Turskega žleba proti Rinkam padla planinka in si zlomila roko ter se poškodovala po glavi. reševalci so jo s pomočjo helikopterja prepeljali v Splošno bolnišnico
Jesenice.

Uro zatem je na poti iz Drežnice proti vrhu Krna padel planinec. Na pomoč so odšli reševalci postaje GRS Tolmin. In tudi njega prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Malce pred poldnevom je na Škarjevem robu na Storžiču planincu v nogo priletela ogromna skala. Posredovali so tržiški gorski reševalci, ki so ob pomoči helikopterja poškodovanca prepeljali v Splošno bolnišnico  Jesenice.

Okorg tretje ure popoldan pa so planinko reševali tudi na Zelenici. Po njo so odšli gorski reševalci, ki so jo nato prenesli do mesta, kjer jo je prevzel helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah in jo prepeljal v bolnišnico v Jesenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.