Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Goseničar v Luki ukleščil Filipinca

Nesreča. Pri premikanju goseničarja se je v koprskem pristanišču zgodila huda delovna nesreča.

Malo pred 9. uro se je v koprskem pristanišču zgodila huda nesreča. Na ladji Neptune Ploes, privezani v prvem bazenu koprskega tovornega pristanišča, je delavca, filipinskega državljana, starega 33 let, pri premikanju delovnega stroja goseničarja z barke na kopno stroj stisnil ob zapornico in ga poškodoval.

Ukleščeni nogi
Poškodovanega moškega so iz objema stroja rešili delavci. Gasilci so reševalce logistično podprli pri prenosu in oskrbi. "Na kraju nesreče smo ponesrečenca imobilizirali, nato je prišla prehospitalna enota, ki mu je nudila zdravstveno pomoč. Ponesrečenec je imel v predelu stegnenice ukleščeni nogi," nam je povedal Bojan Cepak, vodja intervencije iz koprske gasilske brigade. Ranjenca so nato prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

O dogodku so bile obveščene tudi vse pristojne službe. Po prvih ugotovitvah ima Filipinec hude poškodbe medenice in stegnenice, tuja krivda pa je izključena, saj naj bi šlo za delavčevo nepazljivost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.