Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Gost dim motil prebivalce

<kronika>03.09.07, gasilec, pozar, foto: Andraz Purg Andraz Purg
V industrijski coni v Neverkah pri Pivki je ponoči zagorelo na odpadu starega železja. V več kot 10 metrov visok kup so bile zložene kocke iz stisnjenih starih vozil, ki so zaradi strele ali samovžiga zagorele.

Pri gašenju požara, ki bi lahko trajal tudi več dni, trenutno sodeluje okoli 30 gasilcev iz Postojne, Pivke in Ilirske Bistrice.

Kot je za STA povedal namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije Darko Muhič, požar vsaj na videz ni nevaren ne za okolico ne gasilce in delavce, ki ga poskušajo pogasiti. Prav tako niso ogrožene infrastruktura in upravne stavbe podjetja.

Rešujejo še železje

Delavci podjetja Odpad Pivka v pomoč gasilcem odstranjujejo okoliško železje, ki ga še ni zajel ogenj. Ta je sicer precej močan in v neposredni bližini ustvarja visoke temperature, saj gorijo predvsem plastični deli in gume, ki so stisnjeni med starim železjem. Prav zato se lahko zgodi, da požara ne bodo mogli pogasiti več dni.

Gasilci na požarišču so opremljeni z dihalnimi maskami, da se ne bi poškodovali. Gost bel dim pa je motil prebivalce bližnje Dolnje Košane, ki so zato večkrat klicali gasilce in center za obveščanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.