Slovenija > Črna kronika
3443 ogledov

Grožnje z napadom na pravoslavno cerkev

Policija Gregor Prebil
Ljubljanski policisti so preventivno ukrepali zaradi domnevne grožnje z napadom na pravoslavno cerkev ...

Po poročanju Televizije Slovenija so Nizozemski varnostni organi so policijo obvestili o grožnjah z domnevnim napadom na pravoslavno cerkev v Ljubljani, kjer verniki praznujejo badnji dan. Takoj so začeli aktivnosti za preprečitev morebitnega napada. Kasneje pa so dobili dodatne informacije, da se nevarnost ne nanaša konkretno na Ljubljano, so sporočili s PU Ljubljana.

Nizozemski varnostni organi so slovenske policiste v nedeljo v nočnem času obvestili o grožnji z domnevnim napadom na pravoslavno cerkev v Ljubljani. Pravoslavni verniki danes obeležujejo t. i. badnji dan, ob koncu katerega bodo pričakali božič. Pozno popoldne so se tako zbrali tudi v pravoslavni cerkvi v Ljubljani, od koder so domov tradicionalno odnesli badnjake in jih zažgali, ob polnoči pa se bodo v cerkvi udeležili praznične maše.

Ne nanašajo se na Ljubljano

Policisti so po obvestilu nizozemskih varnostnih organov začeli zbiranje obvestil, aktivnostmi za preverjanje resnosti in pristnosti grožnje ter za preprečitev morebitnega napada v času maše. Opravili so tudi razgovor s starešino cerkve. Predstavili so samozaščitno ravnanje, ukrepe policije in načrtovane aktivnosti.

V nadaljevanju dneva pa so pridobili dodatne informacije, ki so zmanjšale stopnjo nevarnosti oziroma resnost grožnje. Po dodatnem preverjanju preko nizozemskih varnostnih organov so ugotovili, da se grožnje ne nanašajo konkretno na Ljubljano. Policisti so temu prilagodili svoje aktivnosti.

Hkrati pa so vse obiskovalce verskega obreda pozvali, naj se vzdržijo uporabe pirotehničnih izdelkov in s tem omogočijo miren potek obreda ter tudi nemoteno izvajanje aktivnosti policistov, so zapisali v sporočilu.

Komentarjev 4
  • RANKOVOĆ 09:04 07.januar 2019.

    ZANIMIVO NISEM PRIPADNIK NOBENE RELIGIJE ALI SEKTE AMPAK SEM ZA LJUDI ČLOVEK ČLOVEKU VČERAJ SEM SE SPREHODIL MIMO PRAVOSLAVNE CERKVE NI MI PA NIKAKOR JASNO DA "VERNIKI" PRED POLICOSTI STRELJAJO Z PIŠTOLAMI IN MEČEJO TOPOVSKE UDARE IN OSTALO PREPOVEDANO PIROTEHNIKO ...prikaži več ZA BOŽIČ A PO ZAKONO NAJ BI BILI VSI ENAKI RES NE RAZUMEM TEGA LICEMERSTVA KAJTI SAMO DOLOČENA PIROTEHNIKA JE DOVOLJENA OD 26.12 DO 1.1 TU PA PIŠTOLAM ISPRAZNIJO CELI SERŽER PRED POLICIJO HVALA TER LEP POZDRAV!

  • Lavdan 08:28 07.januar 2019.

    AŠ, če je tole fake news, bi morala biti tvoja zadnja, saj bi morala biti naprej v tvojih rokah samo če metla ali lopata.

  • MK 08:14 07.januar 2019.

    ker tudi jaz, ko grem "gledat dojenčka" s sabo vzamem petarde in jih pred bajto dojenčka prižigam eno uro, da se otroka prestraši in da ves svet ve da sem budala... čudaki tej južni bratje... pokajo, streljajo, potem pa se ...prikaži več sprašujejo zakaj jih noben ne mara... torej petarde niso za pred cerkve, če že morate uporabite vazelin in si kakšno montirajte v zadnjično odprtino