Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Grosupeljčani ne bodo kadili

Če v desetih letih vsak dan pokadite en džoint na dan, imate 5,7-krat večje možn Žurnal24 main
Policisti so v eni od počitniških hišic v okolici Grosuplja odkrili "laboratorij" za pridelovanje konoplje, v katerem je bilo 254 rastlin prepovedane droge konoplje.

Grosupeljski policisti so pred kratkim dobili informacijo, da se v eni od počitniških hiš v okolici Turjaka prideluje konoplja. Na podlagi pridobljene pisne odredbe okrožnega sodišča so 1. oktobra opravili hišno preiskavo. Pri tem so na kraju prijeli 34-letnega Ljubljančana in mu odvzeli prostost.

Pri hišni preiskavi so ugotovili, da je podstrešni del počitniške hiše preurejen v laboratorij za gojenje rastlin v zaprtem prostoru. Prostor je bil opremljen z reflektorskimi svetilkami, prenosno klimatsko napravo, napravo za vlaženje zraka, prezračevalnim sistemom, namakalnim sistemom in drugimi pripomočki za zagotavljanje optimalnih pogojev za rast rastlin. Policisti so zasegli 254 sadik prepovedane rastline, visokih od 30 do 50 cm, 118 gramov že posušene konoplje in sedem gramov hašiša.

V kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da naj bi se 34-letni Ljubljančan za gojenje konoplje dogovoril s 27-letnim Ljubljančanom. V ta namen naj bi 34-letnik konec lanskega leta najel počitniško hišo za daljše obdobje, v katerem sta pozneje uredila laboratorij in začela gojiti prepovedano drogo konopljo. Policisti so zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, 34-letnika pa so privedli tudi k preiskovalnemu sodniku. Po opravljenem zaslišanju je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.