Slovenija > Črna kronika
4907 ogledov

Bombna kriza v slovenskem mestu

Bomba
1/3
Bralec
Policisti so danes dopoldan v Kranju na Slovenskem trgu obravnavali prijavo o zadrževanju sumljivega moškega v objektu javne uprave. Moški je v objekt vstopil z nahrbtnikom, v katerem bi bil lahko nevaren predmet, izrečene so bile tudi grožnje. Po približno dveh urah se je moški predal policistom, v nahrbtniku pa ni bilo nevarnih snovi.

Zaenkrat še ni jasno, komu je moški grozil in v kakšni obliki. Na podlagi prijave pa je zaradi suma na grožnjo z eksplozivom oziroma kakšno drugo nevarno snovjo stekla obsežna intervencija z evakuacijo stavbe na Slovenskem trgu 2, v kateri delujejo tudi kranjska izpostava Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, območna enota Uprave RS za javna plačila ter sodni register. Izpraznjeni so bili tudi nekateri sosednji objekti. Policisti pa so celotno območje zaradi varnosti zaprli.

V akciji so sodelovali policisti različnih enot, kriminalistična policija, specialna policijska enota, vodniki službenih psov in policijski pogajalci. Na kraju so bili tudi gasilci, reševalne in druge intervencijske službe, ki jih policija potrebuje za zagotovitev varnosti in preprečitev morebitnih nadaljnjih nevarnosti, če bi prišlo do kakšnega dogodka, je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Moški se je v objektu sam zaprl v enega od prostorov, zato je policija grožnjo obravnavala zelo resno. Po približno dveh urah aktivnosti se je moški sam predal policijski pogajalki in policistom specialne enote. V nahrbtniku nevarnih snovi niso našli, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan.

Kriminalistična preiskava še poteka, v njej pa ugotavljajo tudi razlog za grožnje. Moški je v policijskem postopku, policija pa preverja znake uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Po neuradnih podatkih gre za 48 let starega moškega, ki so ga policisti v preteklosti že obravnavali, v tem dogodku pa je deloval sam.

Na kraju so bili tudi mestni redarji, gasilci, reševalna služba in drugi pristojni za preprečevanje nevarnosti ter morebitno ukrepanje. Kot je povedal vodja intervencije iz Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan, je bilo na kraju prisotnih sedem gasilcev, ki so bili v pripravljenosti, če bi bila potrebna njihova intervencija.

"Na srečo nam ni bilo treba posredovati, specialna enota policije je zadevo uredila," je povedal Vilfan in pojasnil, da bi gasilci in reševalci v primeru, če bi prišlo do eksplozije, potem, ko bi policija sporočila, da je njihovo posredovanje varno, šli v gašenje oziroma druge aktivnosti, s katerimi bi lahko pomagali.

bomba | Avtor: Bralec Bralec

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • supreme 12:08 03.september 2018.

    Bombna kriza!!! 😂😂😂😂😂. ......kk naslov👏👏👏