Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Grozil policistom in pristal na psihiatriji

policija, marica Žurnal24 main
V soboto ob 23.45 so policisti Postaje prometne policije Maribor v Morju ustavili 37-letnega voznika tovornega vozila peugeot partner.

Policisti so ugotovili, da je voznik brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano motorno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so vozniku odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,40 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ob predočitvi, da mu bodo zasegli vozilo, se je moški začel nedostojno vesti in vpiti na policiste, odšel do tovornega prostora svojega vozila in iz njega vzel daljšo vrv ter začel groziti s samomorom oziroma je dajal znake, da ga namerava storiti.

Policisti so mu ukazali, naj se do zaključka postopka vrne do vozila. Ker se je moški še oddaljeval, so mu policisti ukazali, naj se ustavi in odloži vrv, ter ga opozorili na posledice neupoštevanja ukaza. Ker moški še vedno ni upošteval na kraju samem izrečenega zakonitega ukaza policista, so policisti uporabili prisilna sredstva – fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje.

Pristal na psihiatričnem oddelku

Voznik se ni umiril, ampak je odrival policiste in še naprej grozil s samomorom. Pri tem je z glavo večkrat udaril ob službeno vozilo policije. Zaradi suma, da bi po končanem postopku dejansko uresničil grožnje in storil samomor, so policisti na kraj dogodka poklicali reševalno vozilo z zdravnikom, ki je odredil pregled na psihiatričnem oddelku mariborskega kliničnega centra, kamor so ga odpeljali z reševalnim vozilom in zadržali na zdravljenju.

Komentarjev 1
  • Stolp 13:59 18.junij 2012.

    Joooj ta naša policija! Pa saj res držijo vsi vici o njih. Kam bi se pa obesil s tisto vrvjo? Na policijsko vozilo? In če bi se slučajno obesil. Ja pa kaj! A so oni odgovorni za njega(bi čisto verjel ...prikaži več da mamo take butaste zakone)? Bi bil pač en norc oz. pijanc na cesti manj. Naravna selekcija!