Slovenija > Črna kronika
199 ogledov

Grozil tožilcu in razbil pult

Romi na sodišču
1/5
Nada Černič Cvetanovski
Incident na sodišču. Danijel Brajdič nezadovoljen z napovedano kaznijo.

"Ko bom odsedel 20 let zapora, bom rade volje za tožilca podpisal sodbo za 30 let," je na krškem sodišču dejal povratnik Danijel Brajdič. S tem je namignil, da naj bi po prestani kazni sam obračunal s tožilcem. Nato je z vso silo brcnil v pult za priče, da se je ta prevrnil proti sodnici Mariji Breznik. Pravosodni policisti so Brajdiča obvladali in ga takoj odpeljali v celjski pripor, od koder so ga tudi pripeljali na predobravnavni narok. Sodnica je zaradi incidenta narok prekinila.

Brutalni ropi

Danijel Brajdič se je skupaj z Mitjo Brajdičem, Davidom Koscem, Matejem Kovačičem, Bojanom Brajdičem - Novico in Tomažem Močivnikom  zadnjemu očitajo prikrivanje – znašel na sodišču zaradi štirih ropov, storjenih na izredno brutalen način. Žrtve so bile ženske, starejše od 70 let, ki so same bivale v svojih hišah. Roparska peterica jih je napadla ponoči, bili so zamaskirani, ženske so pretepli, nekaterim izbili zobe, jim grozili s smrtjo in podobno. Kovačič in Kosec, ki sta v hišnem priporu, sta krivdo priznala, prav tako Močivnik.

Mitja Brajdič se s tožilstvom še pogaja o priznanju, Danijel Brajdič, ki je v priporu, pa je krivdo zanikal. Če bi priznal, da je kriv, bi tožilec zanj predlagal 12-letno zaporno kazen, ker je ni, pa je tožilec napovedal 20 let zapora, in prav zato se je Danijel tako razjezil, da je začel razbijati.

Sicer pa je Danijel stari znanec policije in sodišč; že kot mladoletnik je bil v prevzgojnem domu, ko je hodil na tatinske pohode skupaj z očetom.

Okrepljena varnost

Današnji incident se zaradi hitrega odziva policistov ni sprevrgel v kaj hujšega. Da je bilo pričakovati izgrede, je kazala tudi okrepljena policijska posadka v sodni dvorani in zunaj nje. Tisti zunaj so se ukvarjali predvsem z Romi, ki so pritiskali na sodišče. 

Komentarjev 24
  • Anton Steiner 14:41 20.februar 2014.

    nemci so takšne včasih dali v peč

  • Mr.Bean 10:02 20.februar 2014.

    kdaj bodo uvedli za take prisilno delo?

  • McBobo 23:18 19.februar 2014.

    Demokracija je za delovne in poštene ljudi. Ostalim pomaga samo sila, druge ni.