Slovenija > Črna kronika
229 ogledov

GRZS: Igor nas je zapustil

Igor Zlodej GRZS
V italijanskih Alpah sta se smrtno ponesrečila dva slovenska alpinista; Igor Zlodej in Tatjana Maze.

Kot smo poročali že sinoči, na gori Viš v Kanalski dolini v Italiji so po poročanju italijanske agencije Ansa gorski reševalci na višini okoli 2350 metrov našli trupli dveh slovenski alpinistov, moškega in ženske. Alpinista naj bi nameravala preplezati običajno pot na goro, ki se začenja malo nad zavetiščem Corsi.

Gorska reševalna zveza Slovenije je na svoji spletni strani potrdili, da gre za njihove člana Igorja Zlodeja in Tatjano Maze.

"Koraki samotnega gorniškega popotnika Igorja Zlodeja, člana postaje GRS Bovec, so zastali. Kamnit drobir poti po južni strani na italijansko goro Viš je zadnjič začutil njegove stopinje in stopinje njegove spremljevalke na turi Tatjane na višini okoli 2350 metrov. Verjetno v soboto. Danes so ju, oba navezana in v popolni opremi, brez znakov življenja, iz helikopterja civilne zaščite, opazili naši kolegi iz vrst italijanskih gorskih reševalcev," je zapisano na spletni strani Gorske reševalne zveze Slovenije.

Predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik povzema: "Bilo je leto 1990, ko je Igor postal naš član. Zagotovo je poznal gore okoli Bovca ter poti na Triglav kot lasten žep. Znašel se je tudi na drugih terenih, prepoznaval vremenske razmere in pogoje na poti ter to delil v javnosti. Kako so potekali trenutki, ko se je utrnila njegova življenjska nit, nam trenutno še ni znano. Na žalost moramo potrditi dejstvo, da je v naših vrstah zazijala izjemna praznina. Ob tem bolečem in žalostnem trenutku izrekamo njegovim najbližjim iskreno sožalje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.