Slovenija > Črna kronika
7663 ogledov

Halo, tukaj je ženska, ki jo je nekdo pretepel

Policija Anže Petkovšek
"Črnomaljske policiste so iz zdravstvenega doma obvestili, da oskrbujejo žensko, ki jo je nekdo pretepel," so sporočili z novomeške policijske uprave.

Policisti so ugotovili , da gre za nasilje v družini, žrtev pa je pretepel in hudo poškodoval 75-letni mož. Ta naj bi že več let izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo, večkrat naj bi jo hudo pretepel, jo zmerjal in grozil, da jo bo ubil. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi in mu zasegli orožje, za katero sicer ima ustrezna dovoljenja.

Obvestili so tudi pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, policisti ap bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

To pa ni bil edini primer nasilja v družini, ki so ga obravnavali včeraj. V noči na danes so morali policisti posredovati zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. "Pijan moški, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, je ponovno grozil partnerki, da jo bo ubil. Žrtev je pred nasilnim partnerjem uspela pobegniti in poiskati pomoč," so sporočili policisti.

27-letnemu nasilnežu so policisti izrekli prepoved približevanja žrtvi, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

35-letnik davil bivšo partnerko

Včeraj pa so policisti izsledili in prijeli 35-letnega osumljenca, ki je v nedeljo v okolici Novega mesta napadel nekdanjo partnerko, jo žalil, davil in ji grozil, da jo bo ubil. Pred prihodom policistov je storilec pobegnil, lažje poškodovano žrtev pa so oskrbeli v bolnišnici.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Ne zastiskajte si oči, spregovorite in pomagajte žrtvi!

"Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve," pozivajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.