Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Hčerko prodal za tisoč evrov

(Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
Oče je, ker ni imel denarja, za tisoč evrov prodal 14-letno hčerko, ki je nato leto dni živela v pravem peklu.

Devetinpetdesetletni Srb, ki živi na Švedskem, je hčerko prodal naturalizirani švedski družini, ki si je zaželela ženo za svojega 25-letnega hendikepiranega sina. Deklico so nameravali poročiti s sinom, da bi mu tako olajšali življenje.

V začetku novembra jim je načrte prekrižala policija, ki je vdrla v njihovo stanovanje v Göteborgu in osvobodila dekle. Za rešetkami so se znašli tako nesojeni ženin kot njegovi starši in dekličin oče, poročajo srbske Novosti.

Na dan je prišlo, da so dekle brutalno pretepali, posiljevali in ustrahovali. Stanovanja nikoli ni smela zapustiti sama. Sosedje so policiji dejali, da niso opazili nič nenavadnega. Brat 25-letnika pa je prepričan, da se je policija zmotila. Deklica je po njegovih besedah zaročenka njegovega brata in se je lahko prosto gibala.

Drugačno zgodbo pa je policiji zaupala 14-letnica. Od septembra lani je živela v pravi nočni mori, saj so jo vsak dan posiljevali in pretepali. V tem času naj bi tudi zanosila, a je doživela spontani splav. Policijski vir je švedskim medijem še povedal, da je deklica vesela, da so jo rešili iz tega pekla.

Švedska policija je vse informacije posredovala srbskemu Interpolu, saj so vpleteni državljani Srbije. Tožilstvo pa mora do 18. novembra odločiti, ali bo vložilo obtožnico zoper osumljeno četverico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.