Slovenija > Črna kronika
211 ogledov

Hells Angels zanikajo vpletenost v preprodajo

slovenija 24.08.07, kokain, droga, foto:nn nn
Klub Hells Angels MC Steel City je zanikal vpletenost v delovanje kriminalne združbe, ki so jo pred dnevi razkrinkali gorenjski kriminalisti v sodelovanju z avstrijskimi organi pregona.

V izjavi za javnost so člani kluba Hells Angels MC Steel City zapisali, da ne na Hrušici ne v stanovanjih članov in poslovnih prostorih, ki jih člani uporabljajo, niso našli nobenih prepovedanih drog, kot tudi ne sledi, ki bi nakazovale na trgovanje ali proizvodnjo z njimi. Zasežene so bile "tri šolske granate, ki jih ni mogoče uporabiti kot orožje in so več let služile dekoraciji klubskih prostorov, prav tako pa tudi šolsko orožje tipa osa". Ob tem so poudarili, da so bili omenjeni predmeti namenjeni le za šolanje. "Zaseženi lokostrel je moč kupiti v prosti prodaji, edini pogoj za nakup je polnoletnost," so zapisali. 

"Podpredsednik ni domnevni vodja tolpe"

Člani kluba zanikajo navedbe, da je podpredsednik kluba "domnevni vodja tolpe" in da je v priporu. "Podpredsednik je bil pridržan samo za zagotovitev prisotnosti na hišnih preiskavah in je bil po koncu preiskav izpuščen. Prav tako ga ni zaslišal preiskovalni sodnik." Zanikajo tudi, da bi katerikoli od prostorov, povezanih s klubom ali člani kluba, služil kot skladišče droge ali orožja.

Prav tako zanikajo, da bi bil kateri izmed njihovih članov po koncu preiskave pridržan ali filmsko aretiran. "Dejansko informacijo o filmski aretaciji imamo, vendar ne gre za našega člana," so še dodali. 

Od medijev pričakujejo korektno poročanje in navajanje preverjenih informacij. Po njihovih besedah je zaradi neobjektivnega poročanja podpredsednik kluba izgubil službo, v hudi duševni stiski pa se je znašel tudi njegov mladoletni sin.

"Poudarjamo, da Hells Angels MC Steel City ni nikakršna kriminalna organizacija, temveč gre za klub motoristov, ki jih druži želja po vožnjah z motorji, humanitarnem delovanju in druženju z ostalimi motoristi in drugimi ljubitelji motoristične subkulture," pravijo v klubu. 

Skladiščili na Gorenjskem, prodajali v Avstriji

Spomnimo, gorenjski kriminalisti so razkrinkali delovanje združbe, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedane droge in trgovanjem z orožjem. V preiskavi so odkrili, da je imela združba na območju Gorenjske skladišče prepovedane droge – šlo je za visoko kakovosten kokain, namenjen ulični preprodaji na območju Avstrije. Kilogram omenjene droge dosega ceno tudi do 60.000 evrov. 

Kaznivih dejanj je osumljenih 13 oseb, starih med 25 in 45 leti. Šlo naj bi za stare znance policije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 17:56 14.oktober 2016.

    že samo zaradi imena so krivi: kakšen hells angels bi vam že dal, tepci infantilni....

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:35 12.oktober 2016.

    Pol pa svizec zavije čokolado in se odpelje s Harleyem v nove delovne zmage ?