Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Heroin v čebuli, kokain v smučkah

Čebula Shutterstock
Pakistanci so dolbli čebulo, da so naredili prostor za heroin, Argentinci pa so letnemu času primerno za tihotapljenje izbrali smučke.

Po vsem svetu si izmišljujejo vedno nove in izvirne načine, kako iz držav pretihotapiti mamila. V preteklih dne so bili še posebej domiselni v Argentini in Pakistanu. 

Heroin v čebuli

Pakistanski policisti so v Karačiju aretirali pet osumljencev, ki so heroin hoteli tihotapiti v čebuli. Sredico so izdolbli, vanjo potisnili kapsulo s heroinom in zalepili z lepilom. Priznali so, da so upali, da bo močan vonj čebule prelisičil tudi pse na carini. Njihovo tihotapljenje se je končalo še pred odhodom na pot, saj so jih oblasti opazovale in izvedle hišno preiskavo. Zasegli so jim 61,5 kilograma heroina, vrednega približno 300.000 evrov. 

Vsaka smučka za kilogram težja 

Argentinski tihotapci pa so v Evropo hoteli kokain pretihotapiti kar v smučkah. Za rešetkami je pristalo pet Argentincev in Španec, dobili pa so jih s 14 kilogrami kokaina in sedmimi smučkami. Kokain so stisnili v tabletke, te pa namestili na spodnjo stran smuči in pritrdili z nekakšnim dvojnim dnom. Vsaka smučka je tako tehtala kilogram več. Sedem parov smuči so hoteli poslati v Španijo. 

Skupino so policisti opazovali več kot pol leta, sumijo pa jih, da so razpečevali tudi ekstazi. Skupno so jim ob aretaciji zasegli 24 kilogramov kokaina in med 40.000 in 50.000 tabletk ekstazija. 

Preteklo leto je britanska policija našla 400 kilogramov kokaina, skritega v zabojniku, v katerem so iz Argentine izvažali zamrznjeno govedino. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:46 30.april 2014.

    Moram jaz svoje prežagat , mogoče je kaj not , ker ne pobirajo neravnin, kot bi morale !