Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Heroin v varovalkah

Heroin
1/2
PU Ljubljana
Pes za odkrivanje prepovedanih drog je v prtljažniku vozila v Ravnah na Koroškem našel heroin.

Koroški policisti so pretekli teden opravili preiskavo osebnega vozila, katerega lastnik je 24-letni moški, doma iz območja Raven na Koroškem. Pri preiskavi je sodeloval tudi vodnik službenega psa s psom specializiranim za odkrivanje prepovedanih drog, ki je v prtljažnem prostoru vozila zaznal prepovedano drogo. Droga se je skrivala v transformatorskih varovalkah, v katerih je lastnik vozila prevažal 28 g prepovedane droge heroin.

"Osumljeni bi lahko iz zasežene droge pripravil najmanj 140 odmerkov za nadaljnjo prodajo, pri čemer bi za posamezen odmerek iztržil okoli 20 evrov," je pojasnila Milena Tribulin s PU Celje.

Policisti so 24-letnemu moškemu, ki so ga že v preteklosti obravnavali zaradi prodaje prepovedane droge heroin, odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor.

Komentarjev 2
  • Ferluci 09:09 14.april 2015.

    Ne vem, kdo so večji transformatorji. Novinarji ali koroški policisti.

  • tomaz 13:59 13.april 2015.

    Dragi novinarji..transformatorske varovalke ne obstajajo, varovalke bi bile lahko tokovne, prenapetostne in podobno, transformatorske pa zagotovo ne. Konkretno te na sliki so tokovne varovalke. "Transformatorske varovalke" so pretokovna zaščitna stikala in njih bi lahko spravil kar kak dober kubik drog, ...prikaži večdrog, seveda jih pa nebi mogel voziti na navadnem tovornjaku, ker so prevelika.