Slovenija > Črna kronika
253 ogledov

Heroinska naveza znova v verigah

Velenjčan Fadil Omić naj bi bil glavni pri preprodaji drog, ki naj bi jih ponuja
1/11
Žurnal24 main
Kriminalna združba. Enajst obtožencev se zagovarja za 27 kaznivih dejanj.

O prodaji droge ne vem nič, denar sem si od Fadila Omića izposodil, ker sem moral poravnati dolg od poroke. O kakšni drogi se nisva pogovarjala,” je Rama Shala pojasnil tožilki Mariji Sladić, ko ga je ta vprašala, čemu je od Omića prejel 1.900 evrov.

Shala je le eden od enajsterice obtoženih preprodaje drog, ki so od 12. maja lani, ko so bili prijeti sredi Ljubljane, v priporu. Sojenje se je včeraj z branjem obtožnice vendarle začelo.

Masten zaslužek

Celjski, murskosoboški in ljubljanski kriminalisti so kriminalni in dobro organizirani mednarodni kriminalni združbi prišli na sled z večmesečnim tajnim sledenjem in prikritimi policijskimi ukrepi, obtoženi pa so drogo prodajali tudi dvema tajnima delavcema policije.

Obtožnica prvoobtoženemu Omiću iz Velenja, ki naj bi bil vodja združbe, očita kar devet kaznivih dejanj, povezanih z neupravičenim prometom z mamili in drogami, Dragu Lučiću štiri in Nedžadu Zukiću po tri, Mouradu Derbalu, Borisu Živkoviću in Miladinu Vukoviću po dve, Shali, Dominiku Ščavničarju, Dejanu Cvijanoviću, Nusretu Zuhriću in Samirju Jahoviću pa po eno.

Večina kakršnekoli povezave z namenom preprodaje drog sicer zanika, nekateri pa se v postopku niti ne bodo zagovarjali.