Slovenija > Črna kronika
1563 ogledov

Hiša uničena, ogenj se je razširil še k sosedom

Požar hiše Lavrica
1/3
PGD Vrh nad Želimljami
Hiša povsem uničena, lastnik in dva gasilca so potrebovali zdravniško pomoč.

"Malo čez polnoč so nas zbudili pozivniki, na katerih je pisalo da gori hiša na Lavrici. Na poti do kraja požara smo preko radijske veze ugotovili, da gre za razvit požar, zato smo na kraju takoj začeli nuditi pomoč z dihalnimi aparati in sodelovali v notranjem napadu, gašenju ter prebijanju do ognja. Razkriti je bilo potrebno velik del strešne konstrukcije, saj je gorelo podstrešje. Z delom smo zaključili malo pred 5 uro zjutraj," na Facebooku poročajo gasilci PGD Vrh nad Želimljami.

Objekt je ogenj skoraj v celoti uničil. "Pogorelo je zgornje nadstropje, poškodovan je tudi spodnji del hiše. Med reševanjem imetja se je poškodoval lastnik, za katerega so poskrbeli reševalci. Reševalci so pomagali tudi gasilcema, ki sta se nadihala dima," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

"Po do sedaj znanih podatkih naj bi zagorelo pri nadstrešku stanovanjske hiše, ki se je nato razširil na prvo nadstropje in ostrešje. Prav tako se je požar razširil na nadstrešek garaže sosednje stanovanjske hiše. Kriminalisti in policisti so v jutranjih urah pričeli z ogledom kraja, zato še vzrok požara ta trenutek ni znan," pa so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.