Slovenija > Črna kronika
96 ogledov

Hiša zgorela, naselje brez elektrike

Požar v Selah pri Dobovi
1/6
Franc Šavrič
Ob 7.52 je v naselju Sela pri Dobovi v občini Brežice zagorelo podstrešje stanovanjske hiše. Hiša je popolnoma zgorela. Gasilci zavračajo očitke, da so ukrepali prepozno.

Policiste je na pomoč poklicala občanka iz Sel pri Dobovi. Na kraj je bila takoj napotena brežiška policijska patrulja, ki je tja prispela v nekaj minutah.

Podstreha hiše je že močno gorela. Policist in policistka sta vstopila v objekt in iz manjšega zaprtega prostora s pomočjo svojca rešila 75-letnega moškega. V času, ko je zagorelo, je bilo v hiši pet oseb.

"Bilo je polno policistov, samo gasilcev ne"

V hiši so živele tri družine s skupaj desetimi člani. Po besedah domačinov so sicer gasilci prišli pravočasno na kraj dogodka, a so začeli delati prepozno, je poročal Radio Slovenija. Lastnika hiše Mihaela in Franc Pirc sta za omenjeni radio dejala, da so zjutraj najprej opazili, da ni elektrike.

"Ko sem stopila skozi vrata, sem videla, da je bilo za dimnikom vse v ognju. Klicali smo gasilce – ni jih bilo od nikjer. Policistov je bilo cel kup, gasilcev pa od nikjer," pravi Pirčeva. Požar je hišo, v kateri so živeli 12 let in ki ni bila zavarovana, popolnoma uničil.

Boranič: Ukrepali smo pravočasno

Gasilci pojasnjujejo, da so lahko začeli delati šele po tem, ko so izključili elektriko. Predsednik Gasilske zveze Brežice Miha Boranič je ob tem vse očitke o prepoznem prihodu ostro zavrnil.

"Gasilci smo ob alarmu bili tukaj. Prva enota po desetih minutah, naslednje v 15 minutah, s tisto količino vode, za katero smo bili obveščeni o obsegu požara. Res je, prišlo je do manjšega zastoja pri dobavi vode, dokler niso prispela druga vozila z večjo količino vode, ker na tem območju ni hidrantnega omrežja, da bi se lahko nanj priključili," je povedal Boranič za radio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.