Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Hišne preiskave: Pridržali dve osebi, zasegli več ampul in tablet

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Od jutranjih ur gorenjski kriminalisti s pomočjo ljubljanskih kolegov opravljajo več hišnih preiskav na območju Kranja in Policijske uprave Ljubljana.

Izvedli šest hišnih  preiskav,  pri  petih osumljencih. Štiri v Kranju in dve na območju Policijske  uprave  Ljubljana  (Zagorje ob Savi in Hrastnik). Pridržali smo vseh pet osumljencev starih med 20 in 34 let, vsi so državljani R Slovenije in  jih do sedaj za tovrstna dejanja še nismo obravnavali. Vsi osumljeni so redarji v različnih lokalih po Sloveniji.

Osumljene so v letošnjem letu opazovali z uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov.  Ugotovili  so,  da  so si različne steroide in druge nedovoljene snovi  v športu preprodajali med seboj in drugim osebam. Po večini so snovi pretihotapili v Slovenijo iz tujine, so sporočili s policijske uprave Kranj.

Dva osumljenca ostajata na pridržanju

Tri  osumljence  stare 34, 22 in 20 let so po opravljenih hišnih preiskavah in zaslišanjih  izpustili  na  prostost  in  bomo  zoper  njih podali kazenske ovadbe.  Dva  osumljenca  stara  23  let,  oba  iz  Kranja,  pa  ostajata v pridržanju  in bosta po zaslišanju privedena k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju.

V  samih  hišnih  preiskavah,  v  katerih je sodelovalo 25 kriminalistov in policistov  smo  zasegli 90 ampul testosterona in preko 800 tablet (ANABOL, ANAVAR,  TURANOBOL). Na črnem trgu je vrednost posamezne kapsule oz. tablet od 25€ do 100€.

V  sami  preiskavi  pa  smo  ugotovili,  da  so osumljeni preprodajali tudi naslednje prepovedane snovi v športu;

-         TESTOSTERON ANANTAL,
-         WINSTROL - STANOZOLOL,
-         DEKA - DECA DURINABOL,
-         TURINABOL (DEHIDROKLOROMETILTESTOSTERONE),
-         TESTOSTERON DEPO,
-         OXOBOL, OXANDROLONE

Točna količina preprodanih tovrstnih snovi, je še vedno predmet nadaljnjih preiskav.

Komentarjev 2
  • hun 17:22 26.september 2012.

    ja katastrofa! od članka

  • dragec 10:40 26.september 2012.

    Spet bombastične akcije!!!