Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Hišne preiskave v treh gospodarskih družbah

Preiskava Trgoavto
1/2
Suzana Kos
Na območju PU Koper, PU Celje in PU Ljubljana pri treh gospodarskih družbah potekajo hišne preiskave. Pod drobnogledom je tokrat podjetje Trgoavto.

Koprski kriminalisti izvajajo hišne preiskave zaradi obstoja utemeljenih razlogov suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili iz PU Koper.

Hišne preiskave se tako opravljajo pri treh gospodarskih družbah, in sicer na območju PU Koper, PU Celje in PU Ljubljana. Na odgovore s strani predstavnika policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Draga Menegalije še čakamo.

Sindikalist presenečen nad preiskavo

Preiskavo v hrpeljski družbi Trgoavto je medtem za STA potrdil predsednik sindikata družbe Blaž Baldaš. "Danes sem prišel v Hrpelje po delovno knjižico in sem bil presenečen. Razloga za preiskavo ne poznam, nimam nobenih informacij," je dejal Baldaš.

Delavci Trgoavta so sicer v ponedeljek na sedežu družbe prevzeli delovne knjižice, slišati pa je bilo kritike nad lastnikom družbe Igorjem Jerotom, ki naj bi Trgoavto namerno izčrpaval, vse premično in nepremično premoženje pa prenesel na povezano družbo Neolizing.

Izmed 29 poslovalnic družbe Trgoavto so zdaj vse že nekaj tednov zaprte, banke so medtem rubile, kar je bilo še vrednega. Kot je v ponedeljek dejal Baldaš, ima Trgoavto med drugim za okoli 80 milijonov evrov hipotek na nepremičnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.