Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Hitra tatova iz audija ovadena

Zasežen audi
1/2
PU Koper
Za divjima tatovoma so se podili postojnski, koprski in novomeški policisti. Enega od njiju zaradi umora iščejo tudi z mednarodno tiralico.

Po bliskoviti akciji policistov, ko so na avtocesti vratolomno lovili osumljenca v temnejšem audiju, ki naj bi na avtocesti poskušala okrasti tujega državljana, so zdaj zoper oba spisali še ovadbo zaradi več velikih  tatvin, predrzne vožnje in ponarejanja dokumentov. Sporočili so, da sta osumljena 35- in 40-letnik, oba državljana Kosova.

Voznik se je policistom predstavil s ponarejenim albanskim potnim listom, v katerega je dal svojo fotografijo. Prav tako je imel svojo fotografijo v ponarejenem albanskem vozniškem dovoljenju. Pred roko pravice je skrival, da je 35-letni kosovski državljan, ki ga zaradi umora išče tudi slovaška policija.

Pajdaša sta na avto znamke Audi A8 4.2Q automatic čez slovenske registrske tablice s plastičnimi trakovi privezala ukradene avstrijske tablice. Osumljena sta, da sta od marca na ljubljanskem, kranjskem in novomeškem območju "opravila" najmanj 11 velikih tatvin.

Policisti so v audiju našli denarnico z dokumenti, ki sta jo osumljenca vzela srbski državljanki, 5.500 evrov, več prenosnih telefonov in SIM-kartic. Na sojenje bosta počakala v priporu.  

Komentarjev 1
  • Johan Spohan 21:45 14.april 2014.

    Butl skoč z nebotičnika na glavo da bo mir pred tvojimi bedarijami