Slovenija > Črna kronika
782 ogledov

Hodila na zmenke, ko mu je posodila denar, je izginil

Policijsko vozilo Saša Despot predaja novih avtomobilov ministrstva za notranje zadeve policistom na terenu
40-letni moški ji je obljubljal marsikaj, nato pa odšel z njenim denarjem.

Murskosoboški policisti so v mesecu avgustu 2020 prejeli prijavo občanke, ki je naznanila sum storitve kaznivega dejanja goljufije v katerem je navedla, da je v začetku leta na socialnem omrežju zasledila oglas, v katerem moški išče partnerko.

Na profil je poslala sporočilo in si pričela dopisovati z neznano osebo. "Po mesecih dopisovanja sta se dogovorila za srečanje, ko je neznan moški prišel na dom oškodovanke, kjer sta se še večkrat srečala," navaja Suzana Raus iz PU Murska Sobota. "Oškodovanki je obljubljal preselitev k njej. Kljub videzu situirane osebe je oškodovanko prosil za denar. Le-ta mu je nakazala oz. izročila preko 40.000 evrov. Nato je vse stike z njo prekinil."

Policisti so z opisom neznanega storilca seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov iz območja PU Celje, ki so neznanega storilca prepoznali. "Opravljene so bile tudi druge aktivnosti na podlagi katerih je bil storilec prepoznan," navajajo pri PU Murska Sobota. "Zoper  40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije."

Policisti zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjajo na previdnost. Neznani storilci na spletu najpogosteje zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu, da jih ne poznajo in jim nakažejo oz. izročijo denar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • štumbamfirer 04:59 08.december 2020.

    sama si je kriva,kaj mu pa morejo ,saj ni nič naredil narobe prosil jo je ,ona pa mu je dala denar